Međuopćinsko natjecanje “DVD Vinica 2016”

DSC_0225

Na 3. Međuopćinskom vatrogasnom natjecanju „Vinica 2016.“ Održanom u subotu na igralištu NK Vinica sudjelovalo je 35 ekipa s ukupno 350 natjecatelja. Na natjecanju koje se svake godine održava u jednoj od općina sudjelovali su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec, a ove je godine domaćin i organizator natjecanja bio je DVD Vinica, pod pokroviteljstvom Općine Vinica.

Svečanom otvorenju vatrogasnog natjecanja nazočili su načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, zamjenik načelnika Općine Cestica Žarko Rodeš, predsjednik Općinskog vijeća Općine Petrijanec Josip Bačan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica Marijan Mihalić te načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je članovima DVD-a Vinica neposredno uoči početka natjecanja uručio ključeve novog kombi vozila vrijednog 160.000 kuna.

DVD Vinica će kombi vozilo koristi će se za prijevoz na intervencije, vatrogasna natjecanja, vježbe i ostale potrebe DVD-a, a Općina je za nabavu vozila donirala 30.000 kuna.

Načelnik je tim povodiom izjavio da je ovime zaokružen ciklus opremanja vatrogasnih društava koja djeluju na području općine.

– Doniranih 30.000 kuna je mimo onih sredstava koje VZO svake godine dobiva iz općinskog proračuna i iako smo sada zaokružili ciklus opremanja društava, intenzivno radimo na projektu rekonstrukcije postojećeg vatrogasnog doma u Vinici u vatrogasni centar Vinica. Projekt je vrijedan gotovo četiri milijuna kuna, a njegovo je uređenje planirano iz sredstava fondova EU –rekao je načelnik Općine Vinica.

Ekipe su se natjecale u pet kategorija : djeca od 6 do 12 godina (kategorije muške  i ženske ekipe), vježba 3/1 A (muška A i B ekipa, te žene A ekipa)

DVD Vinica na vatogasnom natjecanju sudjelovala je sa tri ekipe i to u kategorijama, djeca muški 6-12 godina, gdje je osvojeno odlićno 5. mjesto u ukupnoj konkurnciji, te 1. mjesto u konkurenciji VZO Vinica, dok u konkurenciji muških A ekipa osvojeno je 2. mjesto u ukupnoj konkurnciji i 1. mjesto u konkurenciji VZO Vinica, dok je muška B ekipa kao jedina muška B ekipa osvojila 1. mjesto u oba dvije konkurencije. Ovom prilikom valja napomenuti da je DVD Vinica prvi puta u svojoj bogatoj povijesti sudjelovala na vatrogasnom natjecanju sa djecom od 6-12 godina.

Ukupni poredak kategorije djeca 6-12 M

 1. DVD Nova Ves
 2. DVD Križovljan Cestica
 3. DVD Gradišće
 4. DVD Svibovec Podravski
 5. DVD Vinica
 6. DVD Babinec
 7. DVD Lovrčan Dubrava
 8. DVD Virje Križovljansko
 9. DVD Petrijanec
 10. DVD Donje Vratno

Ukupni poredak kategorije djeca 6-12 Ž

 1. DVD Svibovec Podravski
 2. DVD Križovljan Cestica
 3. DVD Nova Ves

Ukupni poredak kategorije muški A

 1. DVD Virje Križovljansko
 2. DVD Vinica
 3. DVD Družbinec
 4. DVD Lovrečan Dubrava
 5. DVD Strmec Podravski
 6. DVD Gradišće
 7. DVD Nova Ves
 8. DVD Svibovec Podravski
 9. DVD Babinec
 10. DVD Petrijanec
 11. DVD Donje Vratno
 12. DVD Majerje
 13. DBD Gornje Vratno
 14. DVD Križovljan Cestica

Ukupni poredak kategorija žene A

 1. DVD Lovrečan Dubrava
 2. DVD Virje Križovljansko
 3. DVD Svibovec Podravski
 4. DVD Družbinec
 5. DVD Strmec Podravski

Ukupni poredak kategorija muški B:

 1. DVD Vinica

više slika možete pronaći u našoj galeriji slika..