128. Izborno izvještajna sjednica skupštine DVD Vinica

DSC_0082

U subotu  28.siječnja 2017. godine održana je 128. redovna izvještajna sjednica Skupštine  DVD Vinica.

Društvo ukupno broji 65 članova, a na sjednici skupštine bio je rekordan 80 postotni broj članova društva. U sklopu DVD Vinica djeluje vatrogasna postrojba od posebnog interesa za općinu Vinica sastavljena od 30 operativnih  članova  društva. Vatrogasci imaju liječničku svjedodžbu, stručno su osposobljeni, osigurani, spremni da u svakom trenutku osiguraju sigurnost mještana od požara i drugih opasnosti.

Predsjednik društva Robert Kovačić otvorio je 128 sjednicu skupštine i pozdravio brojne  uzvanike  nazočne na Skupštini među kojima su bili  Predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije g. Nedeljko Vukalović, Načelnik općine Vinica g. Marijan Kostanjevac, Župnik crkve SV. Marka u Vinici  Prečasni Valent Posavec,  vatrogasci sa kojima surađujemo i to Dobrovoljna vatrogasna društva : Donje Vratno,  Gornje Ladanje, Gornje Vratno, Gradiše, Petrijanec, Lovrečan Dubrava, Strmec Posravski , Svibovec Podravski, Donje Ladanje i Totovec, gosti iz susjedne republike Slovenije PGD Studenci Maribor,te po prvi puta vatrogasci iz susjedne Slovenije PGD Vitomarci.

Izvješće o radu društva podnio je Tajnik Miroslav Kelemenić koji je podsjetio na najvažnije aktivnosti društva u 2016 godini. Zapovjednik društva Ivica Boltek podnio je Izvješće o operativnom djelovanju vatrogasne postrojbe DVD Vinica, koji je podsjetio na  intervencije u prošloj godini i prošlom mandatnom razdoblju.  Predsjednik društva Robert Kovačić podnio je Plan  rada i financijski plan za 2017.

Nakon izvješća uslijedila je najzanimljivija točka dnevnog reda, a to je bio izbor novog Upravnog odbora društva i izbor novog Predsjednika društva. Novim predsjednikom postao je Ivica Lazar jednoglasnom odlukom skupštine.

Članovi društva primili su spomenice za dobrovoljan rad u DVD-u: Najprije je Stjepan Hohnjec primio spomenicu vatrogasni veteran; a spomenice za  50 g. Josip Kovačić i Pavao Kovačić, za 40 g.: Stjepan Hohnjec, Vlado Žmegač, Marko Bratovčak i Slavko Vrabec.

U društvo je tokom skupštine pristupilo 10 novih članova. Na kraju skupštine prisutnima su se obratili i uvaženi gosti, koji su se uglavnom bavili pohvalama na račun rada DVD Vinica . Predsjednik Vatrogasne zajednice varaždinske županije Nedeljko Vukolović osvrnuo se na sve veći problem u vatrogastvu, a to je odlazak radno sposobnih mladih ljudi koji su nositelji vatrogastva u svojim krajevima na rad u inozemstvo, a Načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac  osvrnuo na u početak  radova na izgradnji vatrogasnog centra u Vinici, koji će biti nositelj vatrogastva u sjeverozapadnom dijelu Varaždinske županije.